Ashish Ganvir

Professori Ashish Ganvir on saavuttanut paljon menestystä pinnoitetutkimuksen saralla. Hän on johtaa tällä hetkellä yli 25 tutkijan työryhmää osana tuotteliasta Digital Manufacturing and Surface Engineering (DMS) -ryhmää Turun yliopiston kone- ja materiaalitekniikan laitoksella.

Hän teki kandidaatin tutkintonsa 2013 Intian Kanpurissa arvostetussa IIT:ssä (Indian Institute of Technology). Maisterin tutkintonsa konetekniikasta ja väitöskirjansa tuotantotekniikasta Ganvir teki Ruotsissa, Trollhättanissa, jossa hän erikoistui pinnoitteisiin. Hän teki vielä lyhyen post-doc -tutkimuksen Trollhättanissa ennen kuin siirtyi työskentelemään GKN Aerospace Sweden AB:een, jossa hän työskenteli 2,5 vuotta prosessi-insinöörinä lisäainevalmistuksessa. Hän on toiminut lisäksi vierailevana tutkijana Saksassa Forschungszentrum Jülichissä ja Portugalissa Innovnano materialsissa. Lisäksi hän on ollut vierailevana professorina Paul Scherrer Institutessa (PSI) Sveitsissä.

Professori Ganvir on julkaissut jo yli 40 tieteellistä julkaisua arvostetuissa vertaisarvioiduissa julkaisuissa. Hän käyttää materiaalityöstötutkimuksessaan laajaa menetelmäkirjoa (plasmaa, liekitystä ja laseria). Nämä menetelmät ovat hyödynnettävissä monilla eri aloilla. Hän kehittää jatkuvasti uusia innovatiivisia ratkaisuja tutkimustensa pohjalta.