Tutkija tavattavissa

Etusivu | Opettajalle | Tutkijalle | Palaute | Tiedevideot

 

Tutkija tavattavissa -virtuaalivierailupalvelu tuo tiedettä ja tutkimusta kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. 

Palvelussa opettaja voi hakea tunnilleen tutkijaa opetuksen tueksi ja käsiteltäviä teemoja syventämään. Tutkijavierailut toteutetaan videopuhelupalvelujen välityksellä.

Palveluun pääsee mukaan täyttämällä yksinkertaisen verkkolomakkeen. Lomakkeet tästä opettajalle/koululle ja tutkijoille.

Palvelun tutkijapoolissa on tällä hetkellä noin 500 tutkijaa kattavasti eri tieteenaloilta. Maksuton palvelu on hyödynnettävissä eri puolella Suomea ympäri lukuvuoden. Nykyisellään palvelu tavoittaa yli 10 000 oppilasta vuodessa.

Palvelu tarjoaa tutkijoille helpon väylän yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen. Erityisesti uransa alkuvaiheessa olevat tutkijat saavat arvokasta kokemusta sillanrakentajina tutkimus- ja koulumaailman välillä. Samalla tutkijat myös saavat mahdollisuuden kehittää tiedeviestintätaitojaan.

Opettaja täsmentää lomakkeella, mille oppitunnille tai kurssille vierailua suunnitellaan, milloin ja minkä ikäisistä oppilaista on kyse. Lisäksi opettaja täsmentää, mikä virtuaalipalvelu on oppilasryhmän käytössä. Ilmoittautumisen jälkeen palvelun koordinaattori Nuorten Tiedeakatemia etsii tutkijapoolista sopivan tutkijan ja esittelee tutkijan ja opettajan toisilleen. Yhteensaattamisen jälkeen tutkija ja opettaja sopivat suoraan virtuaalivierailun tarkan aikataulun ja muut yksityiskohdat. Lopuksi sekä opettaja että tutkija antavat vierailun sujumisesta palautetta.

Syksystä 2022 palvelumme kerää palautetta myös oppilailta. Palautteen tarkoituksena on kehittää palvelua, tarkastella palvelun vaikuttavuutta ja antaa myös oppilaille ääni toiminnan kehittämisessä.

Tutustu palveluun katsomalla video, jossa oppilaat, opettajat ja tutkijat kertovat kokemuksistaan.

 

Hankkeen tietosuojaseloste.

Palvelu on kehitetty yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Suomen Akatemian kanssa. Palvelu saa taloudellista tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Syksyllä 2023 palvelu sai kolmivuotisen rahoituksen Wihurin rahastolta ja rahoituksen Svenska Kulturfondenilta vuodelle 2024 palvelun ruotsinkielisen puolen kehittämiseen.

Palvelun esikuvana on maailmanlaajuisesti toimiva Skype a Scientist -palvelu.

Palvelun koordinaattori Kim Krappala vastaa mielellään mahdollisiin kysymyksiisi! Hänet tavoitat sähköpostilla

Ruotsinkielistä puolta koordinoi Selja Taipale. Hänet tavoittaa osoitteesta

Päivitetty 10.10.2023