Tutkija tavattavissa

Etusivu | Opettajalle/koululle | Tutkijalle | Palaute Ajankohtaista

Tutkija tavattavissa -virtuaalivierailupalvelu tuo tiedettä ja tutkimusta kouluihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin. 

Palvelussa opettaja voi hakea tunnilleen tutkijaa opetuksen tueksi ja käsiteltäviä teemoja syventämään. Tutkijavierailut toteutetaan maksuttomien ja yleisesti käytettyjen videopuhelupalvelujen välityksellä.

Palvelun tutkijapoolissa on tällä hetkellä noin 250 tutkijaa ja he edustavat kattavasti eri tieteenaloja. Käyttäjille maksuton palvelu on hyödynnettävissä eri puolella Suomea – sen käyttämiseen tarvitaan vain verkkoyhteys ja tietokone.

Palvelu tarjoaa tutkijoille helpon väylän yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen. Erityisesti uransa alkuvaiheessa olevat tutkijat saavat arvokasta kokemusta sillanrakentajina tutkimus- ja koulumaailman välillä. Samalla tutkijat myös saavat mahdollisuuden kehittää tiedeviestintätaitojaan.

Palveluun pääsee mukaan täyttämällä yksinkertaisen verkkolomakkeen. Lomakkeet tästä opettajalle/koululle ja  tutkijoille.

Opettaja täsmentää lomakkeella, mille oppitunnille tai kurssille vierailua suunnitellaan, milloin ja minkä ikäisistä oppilaista on kyse. Lisäksi opettaja täsmentää, mikä virtualipalvelu on oppilasryhmän käytössä. Ilmoittautumisen jälkeen palvelun koordinaattori Nuorten Tiedeakatemia etsii tutkijapoolista sopivan tutkijan ja esittelee tutkijan ja opettajan toisilleen. Yhteensaattamisen jälkeen tutkija ja opettaja sopivat suoraan virtuaalivierailun tarkan aikataulun ja muut yksityiskohdat. Lopuksi sekä opettaja että tutkija antavat vierailun sujumisesta palautetta.

Tutustu palveluun katsomalla käyttökokemusvideo ja esittelyvideo

Hankkeen tietosuojaseloste.

Palvelu on kehitetty yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Suomen Akatemian kanssa. Palvelu saa taloudellista tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Opetus- ja kultturiministeriön uutinen hankkeen jatkumisesta vuoteen 2022.

Palvelun esikuvana on maailmanlaajuisesti toimiva Skype a Scientist -palvelu.