Tutkija tavattavissa

EtusivuOpettajalle/koululle | Tutkijalle Palaute | Ajankohtaista

Tammikuussa 2019 avattuun palveluun on rekisteröitynyt jo noin 250 tutkijaa ja yli 100 opettajaa! Kiitos kaikille tähän mennessä mukaan lähteneille! Palaute on ollut myönteistä ja kannustavaa: 85 % palvelun käyttäjistä arvio kokemuksensa hyväksi tai erinomaiseksi. Katso video palvelun käyttökokemuksista.

Etsimme opettajien pyyntöjen perusteella asiantuntijoita oppitunneille joka viikko. Toivomme opettajilta yhteydenottoa mahdollisimman aikaisessa oppitunnin suunnitteluvaiheessa, jotta aikaa jää sekä sopivien asiantuntijoiden etsimiseen ja aikataulujen yhteensovittamiseen. Kevätlukukauden osalta opettajien pyyntöjen tulee olla palvelussa viimeistään 4.5.2020. Voit jättää jo myös syyslukukautta koskevia pyyntöjä, joita ryhdymme käsittelemään elokuussa. 

Koronavirustilanne ja etäopetukseen siirtyminen eivät ole keskeyttäneet palvelua. Toivomme opettajan täsmentävän yhteydenottolomakkeella, mikä virtuaalipalvelu on oppilasryhmän käytössä. 

Mietitkö ideoita vierailujen aiheisiin? Voit käydä tutustumassa tutkijoidemme tutkimusaiheisiin palvelun etusivulla ja täällä. Virtuaalivierailun aihetta ei ole välttämätöntä määritellä tarkasti, vaan voit myös kuvailla tarvettasi yleisesti, mikä jättää tilaa uudenlaisille näkökulmille.

Huhtikuussa 2020 lanseerasimme virtuaalivierailujen rinnalla viisiosaisen Tutkija tavattavissa -tiedevideosarjan, jonka aiheet liittyvät palvelun suosituimpiin teemoihin (uskonto, ympäristö ja meret, psykologia, fysiikka, tutkijan työ ammattina). Julkaisemme videoita kevätlukukaudella 2020 noin kahden viikon välein. Videot soveltuvat eri oppiaineisiin ja eri luokkatasoille. 

Ensimmäinen jakso julkaistiin 6.4. ja se kertoo pääsiäisen merkityksistä ja symboliikasta. 

Toinen jakso julkaistiin 27.4. ja se kertoo Itämerestä – miksi se on erityinen meri ja miten ilmastonmuutos sekä roskaantuminen siihen vaikuttavat. 

Ilmoitamme muutoksista ja hankkeen etenemisestä sivujemme kautta.

Tervetuloa mukaan matalan kynnyksen virtuaalivierailulle!

päivitetty 27.4.2020