Tutkija tavattavissa

Etusivu | Opettajalle/koululle | Tutkijalle | Palaute | Ajankohtaista

 

Tervetuloa Tutkija tavattavissa -palveluun! Täyttämällä lomakkeen saat mahdollisuuden tuoda tiedettä ja tutkimusta oppitunneillesi! Palvelumme kattaa kaikki tieteenalat, ja löydät hyviä ideoita vierailun mahdollisiin aiheisiin esimerkiksi täältä

Palvelun tarkoituksena on mahdollistaa virtuaaliset tutkijavierailut peruskouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset). Tutkijavierailut toteutetaan videopuhelupalvelun välityksellä (esim. Skype, Microsoft Teams, Google Meet). Vierailu kestää yleensä yhden oppitunnin verran. Ennen vierailua opettaja valmistelee ja kokoaa oppilaiden/opiskelijoiden kanssa etukäteiskysymyksiä tutkijalle. Tämä helpottaa tutkijan valmistautumista, kytkee vierailut paremmin opetuksen sisältöihin ja varmistaa, että siinä lähdetään liikkeelle oppilaita/opiskelijoita askarruttavista kysymyksistä.

Opettajat täyttävät oheisen lomakkeen, jolla kertovat, minkä luokka-asteen tunnille/kurssille he tutkijan vierailua toivovat. Huomaathan myös, että tutkijat eivät välttämättä tunne opetusohjelman tai kurssien tavoitteita ja sisältöjä. Siten lyhyt kuvaus oppitunnin tai kurssin teemoista auttaa meitä löytämään paremmin sopivan asiantuntijan. Teeman ei tarvitse olla täsmällinen – myös erilaiset alustavatkin ajatukset ja kuvaukset tarpeista toimivat hyvin. Tarpeiden väljä kuvaus antaa meille mahdollisuuden löytää kurssille tutkijoita erilaisilla taustoilla ja profiileilla. 

Toivomme, että otat yhteyttä meihin hyvissä ajoin ennen vierailua, vähintään 3 viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Sopivan asiantuntijan löytyminen, aikataulujen yhteensovittaminen ja vierailuun valmistautuminen voi ottaa aikansa.

Kun olemme löytäneet pyyntöä vastaavan tutkijan, saatamme opettajan ja tutkijan yhteen sähköpostitse. Opettaja sopii tämän jälkeen tutkijan kanssa suoraan tarkan aikataulun, aiheen ja muut yksityiskohdat. Vierailun toteuduttua kumpikin osapuoli täyttää palautelomakkeen.

Ilmoitathan yhdellä lomakkeella aina yhden vierailukerran. Jos toivot useampaa tutkijavierailua esimerkiksi useammalle oppitunnille, ilmoitathan jokaisen erikseen erillisellä lomakkeella. Vierailujen määrää ei ole rajoitettu.

Mitä koulu / opettaja tekee:

  • ilmoittaa halukkuudesta saada tutkija vierailemaan oppitunnilla/kurssilla täyttämällä lomakkeen
  • saatuaan koordinaattorilta tutkijan yhteystiedot sopii tutkijan kanssa tapaamisen ajankohdan ja muut yksityiskohdat
  • valmistelee oppilaiden/opiskelijoiden kanssa etukäteen kysymyksiä ja koostaa ne tutkijalle
  • järjestää oppitunnin, jolla tutkija vierailee videopuhelun välityksellä
  • täyttää vierailun toteuduttua palautelomakkeen

Täyttämällä lomakkeen annat myös Nuorten Tiedeakatemialle valtuudet käsitellä henkilötietojasi osana Tutkija tavattavissa -palvelua. Henkilötietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Nuorten Tiedeakatemian tiedesihteeri Katja Kujanpää vastaa mielellään mahdollisiin kysymyksiisi! Hänet tavoitat sähköpostilla

Päivitetty 19.11.2020