Tutkija tavattavissa

Etusivu | Opettajalle/koululle | Tutkijalle | Palaute | Ajankohtaista

 

Hyvä opettaja! Tervetuloa ilmoittautumaan Tutkija tavattavissa -palveluun! Täyttämällä lomakkeen saat mahdollisuuden tuoda tiedettä ja tutkimusta oppitunneillesi!

Palvelumme kattaa kaikki tieteenalat, ja löydät hyviä ideoita vierailun mahdollisiin aiheisiin esimerkiksi täältä

Palvelun tarkoituksena on mahdollistaa virtuaaliset tutkijavierailut peruskouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset). Tutkijavierailut toteutetaan videopuhelupalvelun välityksellä esim. Skype, Microsoft Teams, Google Meet. Vierailu kestää yleensä yhden oppitunnin verran. Ennen vierailua opettaja kokoaa oppilaiden/opiskelijoiden keskuudesta etukäteiskysymyksiä tutkijalle, mikä helpottaa tutkijan valmistautumista ja kytkee vierailut paremmin kurssien sisältöihin. 

Koulut ja opettajat täyttävät oheisen lomakkeen, jolla kertovat, minkä luokka-asteen tunnille/kurssille he tutkijan vierailua toivovat. Huomaathan myös, että tutkijat eivät välttämättä tunne opetusohjelman tai kurssien tavoitteta/sisältöjä. Siten lyhyt kuvaus oppitunnin/kurssin teemoista auttaa meitä löytämään paremmin sopivan asiantuntijan. Teeman ei tarvitse olla täsmällinen – myös erilaiset alustavastkin ajatukset ja kuvaukset tarpeista toimivat hyvin. Tarpeiden väljä kuvaus antaa meille mahdollisuuden löytää kurssille tutkijoita erilaisilla taustoilla ja profiileilla. 

Toivomme, että otat yhteyttä meihin hyvissä ajoin ennen vierailua, vähintään 3 viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Sopivan asiantuntijan löytyminen, aikataulujen yhteensovittaminen ja vierailuun valmistautuminen voi ottaa aikansa.

Kun olemme löytäneet opettajan pyyntöä vastaavan tutkijan, saatamme opettajan ja tutkijan yhteen sähköpostitse. Opettaja sopii tämän jälkeen tutkijan kanssa suoraan tarkan aikataulun, aiheen ja muut yksityiskohdat. Vierailun toteuduttua kumpikin osapuoli täyttää palautelomakkeen.

Ilmoitathan yhdellä lomakkeella aina yhden vierailukerran, joten jos toivot useampaa tutkijavierailua esimerkiksi useammalle oppitunnille, ilmoitathan jokaisen erikseen erillisellä lomakkeella. Vierailujen määrää ei ole rajoitettu.

Mitä koulu / opettaja tekee:

  • ilmoittaa halukkuudesta saada tutkija vierailemaan oppitunnilla/kurssilla täyttämällä lomakkeen
  • saatuaan koordinaattorilta tutkijan yhteystiedot sopii tutkijan kanssa tapaamisen ajankohdan ja muut yksityiskohdat
  • teettää oppilailla/opiskelijoilla etukäteen kysymyksiä ja koostaa ne tutkijalle
  • järjestää oppitunnin, jolla tutkija vierailee videopuhelun välityksellä
  • täyttää vierailun toteuduttua palautelomakkeen

Täyttämällä lomakkeen annat myös Nuorten Tiedeakatemialle valtuudet käsitellä henkilötietojasi osana Tutkija tavattavissa -palvelua. Henkilötietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Nuorten Tiedeakatemian tiedesihteeri Johanna Ketola vastaa mielellään mahdollisiin kysymyksiisi! Hänet tavoitat sähköpostilla

Päivitetty 17.8.2020