Tutkija tavattavissa

EtusivuOpettajalle/koululle | Tutkijalle | PalauteAjankohtaista

 

Hyvä tutkija! Tervetuloa ilmoittautumaan Tutkija tavattavissa -palveluun! Täyttämällä lomakkeen saat mahdollisuuden tuoda tiedettä ja tutkimusta kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Voit ilmoittaa palveluun myös kokonaisen hankkeen, jolloin voitte tilanteen mukaan miettiä, kenen aikataulut ja tausta sopisivat parhaiten kulloisellekin oppitunnille. Ilmoita tässä tapauksessa hankkeen yhteyshenkilön tiedot lomakkeella.

Palvelun tarkoituksena on mahdollistaa virtuaaliset tutkijavierailut peruskouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset). Tutkijavierailut toteutetaan videopuhelupalvelun välityksellä esim. Skype, Microsoft Teams, Google Meet. Vierailu kestää yleensä yhden oppitunnin verran. Ennen vierailua opettaja kokoaa oppilaiden/opiskelijoiden keskuudesta etukäteiskysymyksiä tutkijalle, mikä helpottaa tutkijan valmistautumista ja kytkee vierailut paremmin kurssien sisältöihin. 

Mitä tutkija tekee:

  • ilmoittautuu vapaaehtoiseksi täyttämällä lomakkeen
  • saatuaan koordinaattorilta koulun yhteystiedot, sopii koulun kanssa suoraan ajankohdan, aiheen ja muut yksityiskohdat
  • saatuaan koulusta kysymykset, miettii niihin vastauksia ja voi halutessaan valmistautua muuten (esim. havaintomateriaali, diat)
  • osallistuu oppitunnille videopuhelun kautta
  • täyttää vierailun toteuduttua palautelomakkeen

Täyttämällä lomakkeen annat myös Nuorten Tiedeakatemialle valtuudet käsitellä henkilötietojasi osana Tutkija tavattavissa -palvelua. Henkilötietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Nuorten Tiedeakatemian tiedesihteeri Katja Kujanpää vastaa mielellään mahdollisiin kysymyksiisi! Hänet tavoitat sähköpostilla

Päivitetty 17.8.2020