Nuorten Tiedeakatemia hakee joukkoonsa tekijää

Etsimme osa-aikaista (40–70 %) koordinaattoria Tutkija tavattavissa -tiedekasvatushankkeeseen elokuusta 2021 lähtien. Tutkija tavattavissa -virtuaalivierailupalvelu tuo tiedettä ja tutkimusta kouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin. Palvelussa etsitään opettajien pyyntöjen perusteella tutkijoita opetuksen tueksi. Tutkijavierailut toteutetaan videopuhelupalvelujen välityksellä. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Nuorten Tiedeakatemia toimii Suomalaisen Tiedeakatemian yhteydessä.

Työnkuva

Tutkija tavattavissa -palvelun koordinaattori käsittelee opettajien lähettämät vierailupyynnöt, etsii sopivan tutkijan ja yhdistää tämän opettajan kanssa. Työhön sisältyy mahdollisesti hankkeen raportintiin ja jatkohakemukseen liittyviä avustavia tehtäviä.

Koordinaattorin tehtävän hoitaminen edellyttää:

  • järjestelmällisyyttä, täsmällisyyttä ja erinomaista organisointikykyä
  • hyvät tiedonhankintataidot
  • taitoa viestiä (lähinnä sähköpostitse) ystävällisesti ja selkeästi sekä rohkeutta lähestyä tutkijoita
  • oma-aloitteisuutta
  • uteliaisuutta tieteenalojen ja tutkimuksen suhteen
  • vähintään kandidaatin tasoista tutkintoa (tutkinto tulee olla suoritettu ennen aloittamisajankohtaa)
  • hyvää englannin kielen taitoa ja tyydyttävää ruotsin kielen taitoa.

Kokemus tiedekasvatuksesta ja/tai tiedeviestinnästä katsotaan eduksi. Hyvästä yleissivistyksestä on hyötyä, koska palvelussa edustettuna on tieteenalojen koko kirjo.

Tarjoamme:

  • Ainutlaatuisen näköalapaikan nuorten tutkijoiden ja tieteen maailmaan
  • Tieteen ja tutkimuksen parissa työskentelevien yhteisön ja mahdollisuuden työpisteeseen Helsingin keskustassa

Työaika on sopimuksen mukaan 40–70 % kokonaistyöajasta (38 t 15 min/vko). Työn kesto on 4 kuukautta joulukuulle 2021 saakka hankerahoituksen keston mukaan. Työtä on mahdollista tehdä joustavasti omien aikataulujen mukaan, mutta kuitenkin niin, että koordinaattori käsittelee pyyntöjä vähintään kahtena päivänä joka viikko. Palkka lasketaan 2050 euron kuukausipalkan tasosta (70 % työnkuvalla 1435 euroa /kk). Työ alkaa viimeistään 16.8.2021.

Työnkuvasta lisätietoja antaa tiedesihteeri Johanna Ketola   tai 050-322 0551. Työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Suomalaisen Tiedeakatemian hallintopäällikkö Leila Sarajärveen 050-4620 890. Nuorten Tiedeakatemiasta löytyy tietoa sivuiltamme www.nuortentiedeakatemia.fi . Työsuhteessa sovelletaan kuukauden koeaikaa. Haastattelut järjestetään viikolla 25 (21.–24.6.). Paikka täytetään heti sopivan ehdokkaan löydyttyä.

Lähetä vapaamuotoinen, enintään sivun mittainen hakemus ja erillinen ansioluettelo osoitteeseen 17.6. klo 16 mennessä.