Tiedekasvatusmateriaalimme täydentyi Expedition Mundus -pelillä

Nuorten Tiedeakatemia on kääntänyt kansainvälisen Expedition Mundus -tiedekasvatuspelin suomeksi. Peli on nyt vapaasti ladattavissa ja käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

Tiedekasvatuspeli Expedition Mundusin on alunperin kehittänyt Hollannin Nuorten Tiedeakatemia vuonna 2011, ja se on levinnyt sieltä maailmanlaajuisen nuorten tiedeakatemioiden (Global Young Academy) verkoston kautta ympäri maailman, viimeisimpinä Japaniin (2021), Indonesiaan (2018) sekä myös arabiaksi (2018) ja hepreaksi (2018). Nyt peli on vihdoinkin saatavilla myös suomeksi. Ruotsinkielinen versio pelistä löytyy Ruotsin Nuorten Tiedeakatemian sivuilta. Peli sisältää eritasoiset korttipakat perustasosta edistyneeseen tasoon, joten se on sovellettavissa kaikenikäisille oppijoille.

Tässä matalan kynnyksen korttipohjaisessa pelissä ei ole mitään digitaalista. Siinä oppilaat pääsevät pelissä tutkimusretkellä Munduksen planeetalle, jossa he pääsevät ratkomaan loogista päättelyä ja havainnointia vaativia kysymyksiä pelin mukana tulevan lähdeaineiston avulla. Pelaamisen lisäksi oppaassa on vinkkejä keskustelevaa purkua varten.

Katso alla oleva tutorial-video

Käännös: Nienke van Beek, Kim Krappala ja Nuorten Tiedeakatemia