Nuorten Tiedeakatemia toivottaa hyvää kesää!

Nuorten Tiedeakatemian toimisto hiljenee taas heinäkuuksi. Kevääseen on mahtunut kaikenlaista kotimaan yleisötapahtumista kansainväliseen verkostoitumiseen, puhumattakaan Tutkija tavattavissa -palvelun menestystarinan jatkosta. Syksylle lupaamme ainakin lisää tiedekasvatusuutisia!

Nuorten Tiedeakatemian kevätkausi on päättymäisillään, ja toimisto on kiinni 28.6.-29.7. Kevät oli tapahtumarikas ja työntäyteinen. Kolmen Akatemiaklubin lisäksi järjestimme kaksi yleisötapahtumaa. Tieteiden yönä tammikuussa keskusteltiin tietokirjallisuuden kirjavista lähdekäytännöistä. Oodissa järjestämässämme EU-vaalipaneelissa toukokuussa haastettiin ehdokkaita pohtimaan tiedepolitiikan suuntaviivoja.

Tiedekasvatuksen saralla Tutkija tavattavissa -palvelu jatkoi kasvuaan ja iloiset rahoitusuutiset varmistivat palvelun jatkuvuuden. Rivimme vahvistuivat kaksikieliskoordinaattorilla. Poolin tutkijat kutsuttiin juhlimaan rahoitusta ja pohtimaan kanssamme palvelun kehittämistä 5-vuotisjuhlaseminaariin, jossa kuultiin myös tuoreen arviontiraportin tuloksista. Helmikuussa julkaisimme kouluille suunnatun tiedekasvatusvideon YK:n kansainväliselle päivälle naisille ja nuorille tieteen ja teknologian parissa.

Vilkasta oli myös kansainvälisen verkostoitumisen rintamalla. Nuorten Tiedeakatemian henkilökunta ja jäsenet vierailivat Kööpenhaminassa Pohjoismaiden ja Baltian maiden nuorten tiedeakatemioiden kokoontumisessa, Tallinnassa yhteistyösymposiumissa, Berliinissä Euroopan nuorten tiedeakatemioiden kokoontumisessa sekä Genevessä ja Bernissä SYNESPOD-verkoston workshopeissa.

Syksyllä riveihimme astuu 18 uutta jäsentä. Tiedekasvatuksesta kiinnostuneiden on syytä olla kuulolla heti alkusyksystä, sillä luvassa on jälleen uutisia!