Nuorten Tiedeakatemia Tieteiden yössä 25.1.2024

Tietokirjallisuuden kirjavat lähdekäytännöt

Tietokirjojen kirjavat lähdekäytännöt ovat viime vuosina herättäneet keskustelua. Yhä useammin kirjoja myös tehdään kiireessä ja niukoin resurssein. Mutta pitääkö tutkimus aina paketoida mullistavaksi, tunteita herättäväksi tai jännittäväksi? Muuttavatko digitaaliset alustat, tekoäly tai avoin tiede suhdettamme tekijyyteen?

Tietokirjojen lähdekäytännöistä, tekijyydestä ja huomiotaloudesta keskustelevat professorit Anu Lahtinen ja Hanna Meretoja sekä yleisen kirjallisuustieteen dosentti Sanna Nyqvist. Keskustelua johtaa kollegiumtutkija ja Nuorten Tiedeakatemian jäsen Mona Mannevuo.

 

Tapahtuman ajankohta: 17.00–18.00

Tapahtumapaikan nimi: Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin seminaarihuone

Tapahtumapaikan osoite: Fabianinkatu 24 A, 3. krs.

Tapahtuman kapasiteetti: 60 henkilöä

Järjestäjä: Nuorten Tiedeakatemia (Avoin ja vastuullinen tiede -toimintaryhmä)