Marraskuun Akatemiaklubin teemana oli tutkijanuran arviointi rahoittajien näkökulmasta

Nuorten Tiedeakatemian vuoden 2023 viimeinen Akatemiaklubi järjestettiin 21.11.2023 Suomalaisen Tiedeakatemian tiloissa. Puheenjohtajana aamupäivän esityksille toimi Nuorten Tiedeakatemian puheenjohtaja Lasse Lehtonen. Esitelmiä oli poikkeuksellisesti vain kaksi. Ensimmäisenä vuorossa oli Åbo Akademin historian dosentti FT Otso Kortekangas. Kortekangas esitelmöi aiheesta Saamenmaan historia pohjoismaisena historiana. Toisena esitelmöitsijänä kuultiin viestintätieteilijä FT Veera Ehrleniä, joka esitelmöi otsikolla Urheilujournalismin murros. Tutkimusaiheet herättivät jälleen runsaasti keskustelua. Tutkimusesitelmät ja Q&A -osuudet löytyvät tuttuun tapaan Nuorten Tiedeakatemian YouTube -kanavalta sekä linkitettynä alla. Iltapäiväohjelmassa kuultiin Suomen Akatemian uusista arviointiperiaatteista sekä ERC-rahoituksien rakenteesta ja arvioinnista. Paikalla aiheesta oli kertomassa ja keskustelemassa Annika Raitala ja Kata-Riina Valosaari Suomen Akatemiasta.