VTM Johanna Ketolasta Nuorten Tiedeakatemian uusi tiedesihteeri

VTM Johanna Ketolan kuva

VTM Johanna Ketola on aloittanut Nuorten Tiedeakatemian tiedesihteerinä elokuun 2019 alussa. Johanna on viime vuodet työskennellyt Euroopan ulkosuhdehallinnossa EU:n Etelä-Kaukasia ja Georgian kriisit -erityisedustajan neuvonantajana. Ennen tätä hän työskenteli ulkoministeriössä itäosastolla sekä Suomen Akatemian hallintovirastossa terveyden tutkimuksen yksikössä.

Johannan tehtäviin Nuorten Tiedeakatemiassa kuuluu toiminnan vetäminen ja kehittäminen, projektien koordinointi ja rahoituksen hakeminen. 

”Kuulen mielelläni Nuorten Tiedeakatemian jäseniltä, mitä toivoisitte ja mikä on mielestänne ollut hyödyllistä sekä innostavaa tähän mennessä. Haluan pitää yhteydenpitokynnyksen matalana ja toiminnan kehittämisen mahdollisimman runsaasti vuorovaikutusta sisältävänä. Olemme yhdessä tilanteessa, jossa voimme kehittää YAF:ista selvästi itsenäisen ja omaa ääntänsä käyttävän yhteiskunnallisen toimijan, ja hyvä hetki vaikuttaa on nyt.”, Johanna kertoo suunnitelmistaan.

Johannan rinnalla Nuorten Tiedeakatemian ns. sihteeristövahvuudessa jatkaa Tiina ja Antti Herlinin rahoittamassa Nuoret tutkijat tutkitun tiedon välittäjinä -projektissa myös Katri Mäkinen-Rostedt.

Johannan tavoittaa jatkossa esimerkiksi sähköpostilla osoitteesta johanna.ketolaATyaf.fi.