Tutkija tavattavissa -palvelu testissä kesän SuomiAreenalla

Nuorten Tiedeakatemian tutkijat osallistuivat kahteen paneeliin kesän SuomiAreenalla. Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n järjestämässä paneelissa puheenjohtajamme Tommi Himberg ja hallituksen varajäsen Mikko Keränen esittelivät Tutkija tavattavissa -palvelua. Esittelyn aikana yleisö sai “soittaa” Skype-yhteyden avulla tutkijaamme Mikkoon, joka vastaili livenä yleisön kysymyksiin tutkijan työstä. Ensimmäisen yleisökysymyksen Mikolle esitti presidentti Tarja Halonen. OAJ:n paneelin keskustelun ja Tutkija tavattavissa -esittelyn löytää SuomiAreenan tallenteelta, kohdassa 2:51:32:

SuomiAreena: Suomen menestys nojaa koulutukseen osa 2 – Katso ilmaiseksi mtv-palvelussa

Suomen Tiedeakatemioiden järjestämässä paneelissa vuorostaan käytiin keskustelua yliopistoista, akateemisesta osaamisesta ja innovaatioista. Mukana Nuorten Tiedeakatemiasta paneelissa oli varapuheenjohtaja Pirita Frigren. Muina keskustelijoina paneelissa istuivat kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, professori ja vararehtori Jari Hämäläinen sekä professori Roope Uusitalo. Paneelin veti toimittaja Ivan Puopolo. Mielenkiintoisessa paneelissa mm. pohdittiin, haluaako kukaan rahoittaa enää perustutkimusta ja miksi sitä pitää rahoittaa? Tämänkin paneelin SuomiAreena -tallenne on myös katsottavissa jälkikäteen:

https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-33001006006/yliopisto-osaamisen-ja-innovaatioiden-hautomona-1114355