Suomalaisen Tiedeakatemian ja Nuorten Tiedeakatemian yhteinen tekoäly-ilta 13.2.

OpenAItutkimuskeskuksen Chat GPT avautui viime vuoden lopulla kaikkien kokeiltavaksi, ja tekoälyyn liittyvät kysymykset nousivat hetkessä suomalaisten kahvipöytiin. Mitä tekoälyllä tarkoitetaan ja missä tekoälyä tällä hetkellä hyödynnetään? Mikä on kehityksen suunta ja onko tekoälystä oltava huolissaan? Millaisia eettisiä ja oikeudellisia kysymyksiä tekoälyyn liittyy?

Suomalainen Tiedeakatemia ja Nuorten Tiedeakatemia järjestävät yhteisen tekoäly-illan maanantaina 13.2. Ritarihuonella Helsingissä. Aiheesta alustavat ja keskustelevat apulaisprofessori Riikka Koulu (Helsingin yliopisto), professori Petri Myllymäki (Helsingin yliopisto) sekä apulaisprofessori Arno Solin (Aalto-yliopisto, Nuorten Tiedeakatemian jäsen). Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Tilaisuuteen Ritarihuoneelle on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Tilaisuutta voi seurata myös suorana lähetyksenä verkon välityksellä.

Aika:
Maanantai 13.2.2023 klo 17.15–19.00
Paikka:
Ritarihuone (Ritarikatu 1, 00170 Helsinki). Suora lähestys verkossa: linkki päivittyy lähempänä ajankohtana
Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään 8.2. sähköisellä lomakkeella tai suoraan Tiedeakatemian toimistolle (, p. 050 587 6527).

Illan puhujat:

Riikka Koulu toimii apulaisprofessorina Helsingin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä ja oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja on perehtynyt erityisesti tekoälyn sosiaalisiin ja oikeudellisiin vaikutuksiin. Hän toimii myös johtajana Helsingin yliopiston monitieteisessä, oikeuteen, teknologiaan ja yhteiskuntaan erikoistuneessa Legal Tech Lab -tutkimuskeskuksessa.

Petri Myllymäki toimii professorina ja johtajana Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, joka on erikoistunut tekoälyyn ja erityisesti koneoppimiseen. Myllymäki toimii myös mm. Suomen tekoälykeskuksen (FCAI) varajohtajana ja on tekoälyn ja digitalisaation kansallisen asiantuntijaryhmän jäsen.

Arno Solin toimii koneoppimisen apulaisprofessorina Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Hän on myös akatemiatutkija, Tampereen yliopiston dosentti ja koordinoi Suomen tekoälykeskuksen syväoppimisen tutkimusohjelmaa. Solin keskittyy tutkimuksessaan epävarmuuden mallintamiseen sekä kehittämään tehokkaampia koneoppimismenetelmiä.

Lämpimästi tervetuloa!