Nuorten Tiedeakatemia TAH-säätiön Kesäillassa

Tommi ja Katri TAH-säätiön kesäiltatapahtumassa, taustalla Gallen-Kallelan teos

Saimme keväällä Tiina ja Antti Herlinin säätiöltä rahoituksen hankkeeseemme “Nuoret tutkijat tutkitun tiedon välittäjinä“. TAH-säätiöllä on mukava perinne kutsua kaikki apurahansaajat “kesäiltaan” Munkkiniemen kartanoon.

Kesäilta on mukava tapa tutustua toisiin rahoitusta saaneisiin, sekä säätiön taustalla toimiviin ihmisiin. Me saimme myös mahdollisuuden esitellä lyhyesti hankettamme kaikille läsnäolijoille. Tilaisuudesta tarttui mukaan paitsi voimaannuttava into käydä töihin hankkeen toteuttamiseksi, myös hyviä kontakteja ja ideoita hankettamme varten. Oli todella inspiroivaa tavata monien eri alojen ihmisiä ja kuulla heidän pienistä ja isoista projekteistaan ilmastonmuutoksen selättämiseksi. Haastehan on valtava, ja isona uhkana onkin toivottomuuden ja voimattomuuden tunne. Kesäillassa oli koolla kuitenkin niin innostunut, motivoitunut, ja monella eri taholla ja tasolla toimiva porukka, että lähdimme kotiin mukanamme isot annokset tarmoa, intoa ja sisua. Kuten kuvasta näkyy, kartanon seiniltä saimme nähdä myös, että nämä ominaisuudet eivät ole suomalaisille mitenkään uusia, vaan pikemminkin osa kulttuurista perintöämme.