Nuorten Tiedeakatemian Heli Huhtamaalle humanistipalkinto

Suomalainen Tiedeakatemia myönsi vuoden 2019 humanistipalkinnon tutkijatohtori Heli Huhtamaalle. Heli on väitellyt vuonna 2017 sekä ilmastotieteestä että historiasta. Kaksoisväitöskirjan “Exploring the Climate-Society Nexus with Tree-Ring Evidence: Climate, Crop Yields, and Hunger in Medieval and Early Modern North-East Europe” teemana oli ilmastokehitys ja nälkävuodet.

Arvoltaan 15 000 euron suuruinen palkinto luovutettiin Helille 14.10.2019.

Palkinto myönnetään uransa alkuvaiheessa olevalle ja jo kansainvälistä mainetta saavuttaneelle humanistisen alan tutkijalle. Palkintoperusteissa kiiteltiin Helin metodologista rohkeutta ja innovatiivisuutta. Hänen tutkimustyötä kuvailtiin monitieteelliseksi ja tutkimusotetta kokonaisvaltaiseksi.

Heli on ollut Nuorten Tiedeakatemian jäsen syksystä 2019 lähtien. Nuorten Tiedeakatemia onnittelee Heliä!

Lisää Helistä ja palkinnosta Suomalaisen Tiedeakatemian sivuilta: https://www.acadsci.fi/apurahat-ja-palkinnot/suomalaisen-tiedeakatemian-humanistipalkinto.html