Tutkija tavattavissa -palvelun suosio räjähti

Nuorten Tiedeakatemian koordinoima Tutkija tavattavissa -palvelu saavutti uudet mittasuhteet kevään 2021 aikana. Vuoden alusta huhtikuun loppuun mennessä palvelun kautta järjestettiin ennätykselliset 193 tutkijan virtuaalivierailua kouluihin. Erityisen paljon pyyntöjä tuli lukioista. Tänä keväänä varsinkin maantieteen ja biologian opettajat löysivät palvelun, joka on jo jonkin aikaa ollut erityisesti psykologian, filosofian ja uskonnon opettajien suuressa suosiossa. Vierailupyyntöjä tuli aina Utsjokea myöten.

Suuren kysynnän vuoksi kaikki palvelun resurssit ja lisäresurssit tulivat käytetyiksi huhtikuun loppupuolella, ja palvelu jäi kesätauolle muutamaa viikkoa aiottua aiemmin. Uusia vierailupyyntöjä käsitellään taas syyslukukaudella.

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille tutkijoille! Opettajat todella arvostavat vierailuja ja arvioivat niiden olevan opiskelijoille merkityksellisiä. Palveluun rekisteröityneitä tutkijoita on nyt n. 300, mutta uusia tarvitaan koko ajan. Tutkijat voivat rekisteröityä palveluun kesätauon aikanakin täällä.