Viisivuotiasta Nuorten Tiedeakatemiaa juhlittiin joulukuussa


Vuosi 2022 on ollut Nuorten Tiedeakatemian viides kokonainen toimintavuosi. Tätä juhlittiin joulukuun alussa Suomalaisen Tiedeakatemian tiloissa ensimmäistä kertaa järjestetyn vuosijuhlan merkeissä. Koolla oli jäseniä ja alumneja eri vuosikursseilta sekä Suomalaisen Tiedeakatemian puolelta kutsuttuja kunniavieraita. Illan alkajaisiksi emeritusprofessori Olavi Nevanlinna kertoi Nuorten Tiedeakatemian syntyvaiheista, jonka jälkeen Akatemiaklubikonsepti sai tuuletusta, kun Nuorten Tiedeakatemian jäsenet

Olli-Ville Laukkanen, Aino Saarinen ja Laura Berger pitivät yleisöä naurattaneet pseudotutkimusesitelmät. Vieraat saivat kuulla myös konkareiden kertomuksia kummallisista tilanteista, joihin tutkija voi urallaan päätyä: Aino Saarisen jututettaviksi pääsivät Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksen esimies Kimmo Kaski, varaesimies Tuula Linna sekä väistynyt esimies Anna Mauranen. Virallisen ohjelman jälkeen nautittiin illallisbuffet.

Kuvat: Riikka Hiltunen ja Kim Krappala