Marraskuun Akatemiaklubilla vieraita Viron tiedeakatemioista

Marraskuussa järjestettiin Nuorten Tiedeakatemian ensimmäinen kokonaan englanninkielinen Akatemiaklubi. Klubille kutsuttiin omien jäsenten lisäksi Viron nuorten tiedeakatemian (Estonian Young Academy of Sciences) jäseniä ja puheenjohtajana toimi Viron tiedeakatemian (Estonian Academy of Sciences) puheenjohtaja Tarmo Soomere.

Klubilla tutkimusesitelmänsä pitivät Ashish Ganvir (Layer-by-layer and related additive processes at University of Turku), Sampsa Holopainen (Loanwords and historical phonology: insights into the history of Hungarian), Elise Kraatila (Speculative narratives in fiction and non-fiction), Visa Kurki (Investigating Legal Personhood: Animals, AI and Nature) ja Christoph Lohrmann (On Feature Selection and Ensemble Feature Selection). Osa esitelmistä pidettiin paikan päällä ja osa etänä.

Esitelmävideot ja paneelikeskustelu on nyt julkaistu Nuorten Tiedeakatemian Youtube-kanavalla ja ne ovat katsottavissa myös alta.

Klubin jälkeen kokoonnuttiin porukalla, jossa oli Viron ja Suomen nuorten tiedeakatemioiden jäsenten ja henkilöstön lisäksi mukana Suomalaisen Tiedeakatemian henkilöstöä ja jäseniä sekä Suomalaisen Tiedeakatemian kutsumia vieraita Viron tiedeakatemiasta. Yhteisessä keskustelussa esiteltiin nuorten tiedeakatemioiden toimintaa sekä pohdittiin mahdollisuuksia nuorten tiedeakatemioiden ja kattoakatemioiden yhteistyön tiivistämiseen. Iltapäivällä nuorten tiedeakatemioiden edustajat jatkoivat keskustelua jakaen tietoa omista hyviksi havaituista käytännöistä sekä pohtien mahdollisia tulevaisuuden yhteistyöprojekteja.

Katso marraskuun klubin esitelmät ja paneelikeskustelu alta!