Nuorten Tiedeakatemian etätyöpajat rohkaisevat suomenkielisiä tutkijoita ruotsinkielisiin tutkijavierailuihin — ilmoittaudu mukaan!

Tutkija tavattavissa -palvelu pyrkii vahvistamaan ruotsinkielistä tarjontaansa vuoden 2024 aikana. Osana hanketta tarjoamme tänä vuonna työpajoja, joilla pyritään rohkaisemaan suomenkielisiä tutkijoita ruotsinkielisten tutkijavierailujen tekemiseen. Työpajat toteutetaan Svenska Kulturfondenin myöntämän apurahan avulla.

Työpajojen tarkoitus on rohkaista ruotsin käyttämiseen, vaikka puhuminen jännittäisi. Työpajoissa päästään kuulemaan kokemuksia ruotsin ottamisesta osaksi työarkea suomenkielisenä, sekä hyväksi havaittuja käytänteitä jännityksen päihittämiseen. Osallistujat pääsevät myös harjoittelemaan tutkijavierailun tekemistä ruotsiksi esittelemällä oman tutkimusaiheensa lyhyesti.

Työpajat ovat osa Tutkija tavattavissa -palvelun ruotsinkielisen puolen kehittämishanketta. Nykyisellään vain noin 10 % palvelun tutkijapoolin jäsenistä on ilmaissut halunsa tehdä tutkijavierailuja ruotsiksi. Hankkeen tavoitteena on kaksinkertaistaa ruotsia puhuvien tutkijoiden määrä vuoden 2024 aikana, jotta palvelun monitieteellisyys voidaan taata myös ruotsinkielisille kouluille ja oppilaitoksille.

Työpajat ovat avoinna kaikille kiinnostuneille, kielitaidosta riippumatta. Kevään työpaja järjestetään keskiviikkona 29.5. (klo 13-16), syksyn puolestaan tiistaina 17.9. (klo 13-16). Molemmat työpajat järjestetään etäyhteyksin. Viimeinen ilmoittautumispäivä toukokuun työpajaan on sunnuntaina 26.5., syyskuun työpajaan sunnuntaina 15.9.

Ilmoittaudu mukaan täältä.  https://forms.gle/28FxSHiEXLcBCNdh7

Ohjelma:

  1. Tervetuloa!
  2. Kokemuksia ja käytänteitä

o   Kokemuksia ruotsin ottamisesta osaksi työarkea suomenkielisenä. Käymme läpi hyväksi havaittuja käytänteitä. Mahdollisuus kysyä ja keskustella.

  1. Nu kör vi!

o   Osallistujat pääsevät kokeilemaan tutkijavierailun pitämistä ruotsiksi pienryhmissä.

  1. Yhteenveto ja lopetus