Nuorten Tiedeakatemia on aloittanut podcast-sarjan, jossa Nuorten Tiedeakatemian jäsenet ja alumnit keskustelevat suosituista elokuvista ja dokumenttielokuvista. Podcastin tarkoituksena on luoda Nuorten Tiedeakatemian idean hengessä monitieteistä keskustelua yleisesti ja yhteiskunnallisesti kiinnostavista mediatuotteista ja ilmiöistä niiden ympärillä.
Nuorten Tiedeakatemian ensimmäisessä podcastissa käsitellään Oppenheimer-elokuvaa. Elokuvasta keskustelevat hiukkasfyysikko Heikki Mäntysaari, historiantutkija Hannah Yoken, kirjallisuustieteilijä Elise Kraatila sekä Japani- ja musiikkitieteilijä Lasse Lehtonen. Keskustelua vetää Nuorten Tiedeakatemian tiedekasvatuskoordinaattori Kim Krappala.
Jaksossa #1 pohditaan, oliko elokuva kaiken hehkutuksen arvoinen? Minkälaisen tarinan se Oppenheimeristä kertoo? Pitääkö hiukkasfysiikan kuvaukset elokuvassa kutinsa, ja millä silmillä elokuvaa katsottiin Japanissa, johon ensimmäiset atomipommit pudotettiin? Miten elokuva ohjaa tunteitamme musiikilla, ja minkälaista historiaa Oppenheimer-elokuva meille kertoo, ja mitä se toisaalta jättää kertomatta? Entä minkälaisen kuvan se antaa tieteen teosta?
Ensimmäisen jakson voi kuunnella yleisimmistä podcast-sovelluksista, kuten Spotifystä tai Apple-podcastista. Sarjaa tuotetaan jatkossa neljä jaksoa vuodessa.