Nuorten Tiedeakatemia kannustaa luomaan kohtaamispaikkoja nuorille tutkijoille ja päättäjille

Nuorten Tiedeakatemia hyväksyi 23.9. järjestetyssä jäsenkokouksessaan julkilausuman, jossa kannustetaan luomaan lisää kohtaamispaikkoja nuorille tutkijoille ja päätöksentekijöille.

Nuorten Tiedeakatemialla on aiheeseen liittyvä projekti ”Nuoret tutkijat tutkitun tiedon välittäjinä”, jossa vertaillaan ja kehitetään uudenlaisia lähestymistapoja nuorten tutkijoiden ja päätöksentekijöiden osallistavaan yhteistyöhön. Nuorten Tiedeakatemia kannustaa myös muita suomalaista tiedeneuvonantojärjestelmää kehittäviä tahoja ottamaan nuoret tutkijat huomioon tiedeneuvontamallien ideoimisessa, rakentamisessa ja toteuttamisessa.

Nuorten Tiedeakatemia toimii mielellään nuorten tutkijoiden uraan ja tiedeneuvonta-aloitteisiin liittyvänä asiantuntijakumppanina.