Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo vastaanottaa Nuorten Tiedeakatemian ilmastonmuutoskannanoton 14.6. klo 14:30

Vanhempainvapaalta juuri palannut ympäristö- ja ilmastoministeri vastaanottaa tiistaina 14.6. Nuorten Tiedeakatemian jäsenten koostaman kannanoton, jossa vaaditaan Suomen hallitusta ryhtymään poikkeuksellisiin toimiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Tilaisuus järjestetään tiistaina 14.6. klo 14:30 (HUOM! ajankohta siirtynyt puolella tunnilla eteenpäin) ja se välitetään suorana Nuorten Tiedeakatemian twitter-tilillä.

Uransa varhaisessa vaiheessa olevista tutkijoista koostuva Nuorten Tiedeakatemia ennakkotiedotti alkuviikosta julkistavansa hallitukselle suunnatun kannanoton, jossa esitetään myös eri alojen nuorilta tutkijoilta kerättyjä ratkaisuja, joilla ilmastonmuutosta voidaan hillitä sekä keinoja, joilla siihen voidaan sopeutua. “Suomen on aika näyttää olevansa maailman johtava valtio ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä”, kannanotossa kehotetaan. Kannanoton työstämiseen on osallistunut alansa parhaimmistoa edustavia nuoria tutkijoita 13 eri tieteenalalta.

Tiistaina 14.6. järjestettävässä tilaisuudessa Nuorten Tiedeakatemian viestintä- ja politiikkavaikuttamisryhmän vetäjä ja Nuorten Tiedeakatemian hallituksen varapuheenjohtaja Samuli Junttila lukee otteita kannanotosta ja ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo vastaanottaa kannanoton lyhyellä puheella. Aiemmin ilmoitetusta poiketen tilaisuus alkaa klo 14:30, se välitetään twitter-liven kautta (@yaf_fi) ja kannanotto julkistetaan sen jälkeen myös Nuorten Tiedeakatemian verkkosivuilla.

Lisätietoja:

MMT Samuli Junttila, Nuorten Tiedeakatemian hallituksen varapuheenjohtaja ja viestintä- ja politiikkavaikuttamisryhmän vetäjä
samuli.junttila[at]uef.fi
puh. 040 715 3477

FT Riikka Hiltunen, Nuorten Tiedeakatemian tiedesihteeri
riikka.hiltunen[at]yaf.fi
puh. 050 322 0551