Tammikuun Akatemiaklubilla keskusteltiin kansainvälisisten osaajien inkluusiosta

Nuorten Tiedeakatemian vuoden ensimmäinen Akatemiaklubi järjestettiin tammikuun 20. päivä. Klubilla esitelmöivät Samuli Autti (Time Crystals and Superfluids), Maxime Grandin (Näin kansalaistiede paljasti uuden revontulimuodon), Andreas Hauptmann (Accurate imaging with sound and light) ja Jiri Pyörälä (Kun puutiede kohtaa kaukokartoituksen: uusia kysymyksiä vanhoista ongelmista). Puheenjohtajana toimi ja Q & A -keskustelua veti Suomalaisen Tiedeakatemian esimies Kimmo Kaski. Esitelmät ja keskustelut löytyvät Nuorten Tiedeakatemian Youtube-kanavalta ja alta.

Iltapäivän teemana oli kansainvälisten osaajien asema Suomen tiedeyhteisöissä. Alustajana kuultiin Maija Mattilaa Tieteentekijöiden liitosta  (Finland needs internationals. Why is inclusion lacking behind?), jonka jälkeiseen paneelikeskusteluun osallistuivat Mattilan lisäksi Nuorten Tiedeakatemian jäsenet Aki Tsuruta ja Andreas Hauptmann sekä Jaakko Kuosmanen Suomalaisesta Tiedeakatemiasta. Keskustelua veti Nuorten Tiedeakatemian puheenjohtaja Olli-Ville Laukkanen. Keskustelussa käsiteltiin muun muassa kielikysymyksiä, rakenteellisia yhteiskunnallisia haasteista, terminologiaa ja jäsenten omia kokemuksia.