Nuorten Tiedeakatemian toimintakertomus vuodelta 2019

Nuorten Tiedeakatemian toimintakertomus vuodelta 2019 on hyväksytty. Lue kuvaus koko monipuolisesta toiminnastamme täältä.

Vuosi 2019 tiivistettynä:

  • Puheenjohtajana toimi syyskuuhun asti Tommi Himberg ja syyskuusta alkaen Jenni Raitoharju. Hallituksen sihteerinä toimi syyskuuhun saakka Katri Rostedt ja syyskuusta alkaen Johanna Ketola.
  • Vuoden 2019 alusta lähtien Nuorten Tiedeakatemia koordinoi menestyksekkäästi Tutkija tavattavissa –virtuaalivierailupalvelua, jota
    opetus- ja kulttuuriministeriön tukee.
  • Nuorten Tiedeakatemia oli mukana Pohjoismaiden ja Baltian nuorten tiedeakatemioiden tapaamisessa Tukholmassa. Syyskuussa Pohjoismaiden ja Baltian nuorten tiedeakatemiat julkaisivat kokouksessa työstetyn, yhteisen julkilausuman sukupuolten tasa-arvosta akateemisella uralla.
  • Kansainvälisen toiminnan kohokohtana Nuorten Tiedeakatemia isännöi Helsingissä eurooppalaisen verkoston kokoontumisen. Kokouksessa sovittiin tiivistyvästä eurooppalaisesta yhteistyöstä vuotuisten tapaamisten ja niiden valmistelun muodossa.
  • Nuorten Tiedeakatemia sai Tiina ja Antti Herlinin säätiön rahoituksen vuoden mittaiselle Nuoret tutkijat tutkitun tiedon välittäjinä –projektille, joka käynnistyi syyskuussa. Kesällä kerättiin esimerkkejä tutkijoita ja päättäjiä yhdistävistä toimista muilta eurooppalaisilta nuorten tiedeakatemioilta. Syksyn aikana järjestettiin kaksi ensimmäistä työpajaa ja valmisteltiin kevään 2020 työpajoja.
  • Nuorten tutkijoiden esitelmätapahtumina järjestetyt Akatemiaklubit pyörivät vanhan mallin mukaan kuukausittaisina iltatapahtumina kevätkauden 2019. Syksystä alkaen Akatemiaklubit uudistettiin pidemmiksi päivätapahtumiksi, joissa tutkimusesittelyjen lisäksi tarjotaan monipuolista ohjelmaa jäsenistölle.
  • Nuorten Tiedeakatemia oli aktiivisesti mukana avoimen tieteen edistämiseen liittyvässä toiminnassa osallistumalla erilaisiin työryhmiin ja julkiseen keskusteluun.