Uusi kouluille suunnattu video kanavallamme – Suomen luonnon päivän videossa lähestytään luontoa monesta tutkimuksellisesta kulmasta

Keväällä käynnistämämme kouluille suunnattu tiedevideosarja on saanut jatkoa. Nuorten Tiedeakatemian Youtube-kanavalla torstaina 25.8. julkaistu video on suunnattu erityisesti yläkoulu- ja lukioikäisille ja se tulee jäämään vapaasti opettajien käytettäväksi opetuksen tukena.

Noin 11 minuutin mittainen video esittelee eri alojen tutkijoiden avulla, millä kaikilla tavoin luontoa voidaan tutkia ja millaisia kysymyksiä ihmisen ja luonnon suhteeseen liittyy. Videon tutkija-asiantuntijoina kuullaan Nuorten Tiedeakatemian jäsenistöön kuuluvia apulaisprofessori Heli Huhtamaata (historia ja ilmastotieteet, Bernin yliopisto), yliopistotutkija Juho Aaltoa (metsätiede, ilmakehätiede, Helsingin yliopisto) ja tutkijatohtori Samuli Junttilaa (metsätiede, Itä-Suomen yliopisto). Videon tavoitteena on saada oppilaat pohtimaan omaa luontosuhdettaan sekä näkemään myös tutkijan uran ammatillisena vaihtoehtona.

Nuorten Tiedeakatemian aiemmin julkaisemat tiedevideot ovat keränneet YouTubessa yhteensä jo yli 15 000 katselukertaa. Nyt toteutettavan sarjan ensimmäinen osa julkaistiin Minna Canthin ja tasa-arvon päiväksi. Sarjan tekemistä on tukenut Niilo Helanderin säätiö.