Uusi videomme avaa näkökulmia suomalaisnuorten hyvinvointiin

Nuorten Tiedeakatemian kouluille suunnattu videosarja on saanut jatkoa. Maailman mielenterveyspäivää (10.10.) varten julkaistu video keskittyy suomalaisnuorten hyvinvointiin ja mielenterveyden haasteisiin monesta eri näkökulmasta. Noin 15 minuutin mittainen video jää Nuorten Tiedeakatemian Youtube-kanavalle erityisesti yläkoulun ja lukion opettajien käytettäväksi opetuksen tukena, tarjoten pohdittavaa ja keskusteltavaa esimerkiksi psykologian ja terveystiedon oppitunneille. Video on katsottavissa myös alla.

Tutkimusten mukaan suomalaisnuorten hyvinvointi on laskussa. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa etäkouluaika sekä lisääntyneet suorituspaineet koulussa. Videon teemat liittyvät hyvinvoinnin lisäämiseen kouluympäristöissä, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamiin mielenterveyden haasteisiin sekä sosiaalisen median käytön ja mielenterveyden suhteeseen. Videolla kuultavat asiantuntijat ovat akatemiaprofessori Katariina Salmela-Aro, psykologian yliopistonlehtori Eino Partanen, terveyspsykologian erityispsykologi Maarit Lassander sekä kasvatuspsykologian yliopiston lehtori ja Nuorten Tiedeakatemian kauden 2022-2026 jäsen Lauri Hietajärvi.

Nuorten Tiedeakatemia julkaisee videon yhteistyössä Suomalaisen Tiedeakatemian kanssa. Sarjan tekemistä on tukenut Niilo Helanderin säätiö.

Sarjan aikaisemmat osat julkaistiin Minna Canthin / Tasa-arvon päiväksi sekä Suomen luonnon päiväksi.