Toukokuun Akatemiaklubilla perehdyttiin yhteiskunnalliseen vuorovaikutustyöhön

Nuorten Tiedeakatemian kevään viimeinen Akatemiaklubi järjestettiin Suomalaisen Tiedeakatemian tiloissa 23.5. Aamupäivän puheenjohtajana toimi Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksen varaesimies Tuula Linna. Esitelmävuorossa olivat Sylvester Eriksson-Bique (Lukion käsitteestä fraktaaleihin: Derivaatan tapaustutkimus), Inkeri Hakamies (Pölyinen museo? Museokäsityksen ja -käytäntöjen muutos) Laura Kivelä (Nuoruusiän merkitys pitkäaikaisterveyden kannalta keliakiassa), Lasse Lehtonen (Musiikin tutkimus kulttuurintutkimuksena – Esimerkkinä Japani) ja Juha Siitonen (Luonnonaineiden kokonaissynteesi). Tutkimusesitelmävideot ja Q & A -keskustelu ovat katsottavissa alta ja Nuorten Tiedeakatemian YouTube-kanavalta.

Iltapäivän ohjelmassa oli Suomalaisen Tiedeakatemian Tiede- ja päätöksentekotiimin vetämä Vaikuttavuuskoulutus, jossa Nuorten Tiedeakatemian jäsenet pääsivät pohtimaan omaa tutkimustyötään yhteiskunnallisen vuorovaikuttamisen näkökulmasta sekä työstämään omia vaikuttavuussuunnitelmiaan. Kouluttajina toimivat Iiris Koivulehto, Jaakko Kuosmanen ja Tommi Kärkkäinen. Aurinko houkutti osan osallistujista jatkamaan iltaa ulkona.