Miten tutkimusryhmiä johdetaan? Toukokuun Akatemiaklubilla keskusteltiin vilkkaasti ajankohtaisista kysymyksistä

Toukokuun englanninkielisen Akatemiaklubin iltapäivässä keskusteltiin professori Risto Kuneliuksen johdolla tutkimusryhmien johtamisesta, mikä lienee ajankohtainen kysymys monille Nuorten Tiedeakatemian jäsenille.

Aamupäivän ohjelma koostui tuttuun tapaan uusimman kauden jäsenten tutkimusesitelmistä. Puheenjohtajana toimi Suomalaisen Tiedeakatemian hallituksen jäsen, professori Tiina Kinnunen. Esitelmävuorossa olivat Tiia Kekäläinen (Older adults´ physical activity, mood, and cognitive performance in daily life context), Andreas Rupp (Do we still need (applied) mathematicians when we also have artificial intelligence?), Kaisa J. Raatikainen (Human–nature relations in the Finnish context: insights from a transdisciplinary art&science inquiry) ja Richard Forsgård (How the intestinal barrier keeps us healthy?) Tutkimusesitelmävideot ja Q & A -keskustelu ovat katsottavissa alta ja Nuorten Tiedeakatemian YouTube-kanavalta.

Jälleen kerran aurinko helli toukokuun Akatemiaklubipäivää, joten halukkaat saivat jatkaa keskusteluja jo perinteiseen tapaan terassilla.