Ironiaa, ihmiskehon mikrobeja, kestävyysoikeutta ja mielisairaiden sosiaalihistoriaa – uusia videoita kanavallamme

Nuorten Tiedeakatemian maaliskuinen Akatemiaklubi toteutettiin muutaman kuukauden tauon jälkeen lähitapahtumana. Aamupäivän tutkimusesittelyjen jälkeen vieraaksi saatiin professori Liisa Keltikangas-Järvinen, jonka alustamana keskusteltiin tieteen popularisoimisesta ja tutkijan suhteesta mediaan.

Nuorten Tiedeakateman jäsenistä tutkimustaan esittelivät Velma Aho (Ihmiskehon mikrobit ja Parkinsonin tauti), Riikka Miettinen (Mielisairaat varhaismodernin ajan Suomessa ja Ruotsissa), Henri Olkoniemi (Muutokset ironian ymmärtämisessä elinkaaren aikana) ja Tiina Paloniitty (Oikeus kestävän yhteiskunnan katalyyttina). Puheenjohtajana toimi Nuorten Tiedeakatemian hallituksen jäsen Reima Välimäki.

Klubin esitelmät ja paneelikeskustelu ovat nyt nähtävissä Nuorten Tiedeakatemian YouTube-kanavalla ja alla.