Toukokuun Akatemiaklubilla keskusteltiin avoimesta tieteestä ja kuultiin neljä tutkimusesitelmää

Kevään viimeinen Akatemiaklubi järjestettiin Mariankadulla 24.5.2022. Aamupäivällä tutkimustaan esittelivät Katariina Harjunpää (Ei-ammatillinen tulkkaus vuorovaikutustutkimuksen valossa), Samuli Junttila (Kaukokartoituksella uutta tietoa puista ja metsistä), Antti Lindfors (Hakkeroinnin eetos ja kylmäterapian kulttuurit 2020-luvun Suomessa) ja Henna Vepsäläinen (Kohti kestävää päiväkotiruokaa). Puheenjohtajana toimi professori Kimmo Kaski Aalto-yliopistosta. Esitelmävideot ja paneelikeskustelu on nyt julkaistu Nuorten Tiedeakatemian YouTube-kanavalla ja ne löytyvät myös alta.

Iltapäivän teemana oli kaupallisten intressien vaikutukset tiedejulkaisemiseen. Vilkasta keskustelua alusti yliopistonlehtori Mikael Laakso (Hanken). Esitelmän kalvot löytyvät täältä.