Takana tapahtumarikas kevätkausi – Nuorten Tiedeakatemia lomailee elokuun alkuun

Nuorten Tiedeakatemia viettää kesälomia 2.8. saakka tapahtumarikkaan kevätkauden päätteeksi.

Kevään aikana järjestettiin neljä Akatemiaklubia, joista kaksi etänä ja kaksi hybridinä. Kesäkuussa Nuorten Tiedeakatemia isännöi Helsingissä Pohjoismaiden ja Baltian maiden Nuorten Tiedeakatemioiden kokoontumista.

Toukokuussa Jenni Raitoharju ja Olli-Ville Laukkanen edustivat Nuorten Tiedeakatemiaa Brysselissä Euroopan nuorten tiedeakatemioiden kokoontumisessa. Tapaaminen järjestettiin ensimmäistä kertaa senioritiedeakatemioiden ALLEA-järjestön tapaamisen kanssa siten, että osa ohjelmasta oli yhteistä. 

Kiitelty Tutkija tavattavissa -palvelu sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä jatkorahoitusta, joka takaa palvelun jatkuvuuden ainakin vuoden 2023 loppuun saakka. Nuorten Tiedeakatemia teki tiedekasvatustyötä myös julkaisemalla uuden kouluille suunnatun tiedevideon Minna Canthin ja tasa-arvon päiväksi.

Kesäkuussa Nuorten Tiedeakatemia julkaisi kannanoton, jossa se vaati Suomen hallitusta ryhtymään poikkeuksellisiin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo vastaanotti kannanoton Twitteriin striimatussa tilaisuudessa ja piti sitä merkittävänä keskustelunavauksena.

Syksyllä Nuorten Tiedeakatemian jäsenistö kasvaa 22 uudella tutkijalla. Joukossa on ensimmäistä kertaa järjestetyn avoimen jäsenhaun kautta löytyneitä tutkijoita.

Odotamme innolla tulevaa syksyä uusine kuvioineen, ja toivotamme hyvää kesää yhteistyökumppaneillemme ja muille toiminnastamme kiinnostuneille!