Nuorten Tiedeakatemia toivottaa hyvää kesää!

Nuorten Tiedeakatemian kevätkauteen on mahtunut tapahtumia, kansainvälistä yhteistyötä ja vaikuttamistyötä. Henkilöstö lomailee 28.6.-31.7., minkä jälkeen katse siirretään uuteen toimintakauteen.

Akatemiaklubi järjestettiin keväällä kolme kertaa. YouTube-kanavallemme saatiin siis 14 uutta esitelmävideota ja iltapäiväohjelmissa keskusteltiin kansainvälisten osaajien inkluusiosta, päivitettiin Wikipediaa ja tehtiin vaikuttavuussuunnitelmia.

Helmikuussa järjestettiin historian ensimmäinen Suomalaisen Tiedeakatemian ja Nuorten Tiedeakatemian yhteinen Teemailta, jonka aiheena oli tekoäly. Alkuvuodesta Mariankadun ovet olivat avoinna kaikille uteliaille, kun Nuorten Tiedeakatemia järjesti Akatemiaklubia mukailevan tilaisuuden Tieteiden yönä.

Toukokuussa Nuorten Tiedeakatemian edustajat vierailivat Euroopan nuorten tiedeakatemioiden kokoontumisessa. Viime kesänä Helsingissä järjestetty Pohjoismaiden ja Baltian maiden nuorten tutkijoiden yhteisöjen kokoontumisen jälkimainingeissa tuotettiin yhteistyövideoprojekti, joka näki päivänvalon kesäkuussa. 

Alkuvuodesta Nuorten Tiedeakatemia teetti ja julkaisi selvityksen nuorten ukrainalaistutkijoiden tarpeista. Nuorten Tiedeakatemian palkkaaman Maryna Smahinan työstämä raportti on luettavissa kotisivuillamme englanniksi ja ukrainaksi.

Tutkija tavattavissa -palvelun käyttötyytyväisyys ja kasvu on pysynyt huikeana. Palvelu tavoittaa vuosittain yli 10 000 oppilasta ja tämänhetkisen tiedon mukaan jo 44 % Suomen lukioista on käyttänyt palvelua. Tutkijapooliin saatiin juuri viidessadas tutkija. 

Tammikuussa Helsingin Sanomien mielipideosastolla julkaistu kannanotto perustutkimuksen tukalaan asemaan herätti paljon keskustelua. Nuorten Tiedeakatemialta pyydettiin keväällä myös kommenttia T & K -rahoituksen käyttöä koskevaan suunnitelmaan

Keväällä Nuorten Tiedeakatemiaan valittiin 19 uutta jäsentä. Joukossa oli jälleen avoimen jäsenhaun kautta löytyneitä ehdokkaita. 

Toivotamme rentouttavaa kesää jäsenillemme, yhteistyökumppaneillemme sekä muille toiminnastamme kiinnostuneille!